Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Préparation
Doe de suiker, de gist, de Italiaanse kruiden, de helft van de tarwebloem en het zout in een kom. Meng goed.
Doe het water en de boter in een klein pannetje en verwarm tot 50° C (lauwwarm). Voeg de lauwe boter toe aan het bloemmengsel en mix goed.
Kook ondertussen de geschilde aardappelen gedurende 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en maak er puree van. Roer de aardappelpuree onder de rest van de bloem.
Leg het deeg op een werkblad bedekt met bloem. Kneed het deeg gedurende 6-8 minuten tot het elastisch, egaal en zacht is van textuur. Voeg beetje per beetje de tweede helft van de bloem toe.
Doe het deeg terug in een licht geoliede kom en dek af met een theedoek. Laat 10 minuten rusten.
Snijd ondertussen de ui in dunne ringen.
Verwarm de boter op een zacht vuur. Bak de ui zacht en goudbruin.
Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken. Rol elk stuk in een balletje. Maak in het midden een kuiltje met je duim en doe hier een beetje van de gebakken ui in. Vouw het deeg rond de ui mooi dicht.
Verdeel de balletjes over een ovenschaal en bedek opnieuw met een theedoek. Laat minimaal 30 minuten rusten op een warme plaats.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
Strijk de deegballetjes in met wat boter, verdeel nog een beetje bloem over de deegballetjes en bak de broodjes gedurende 18-20 minuten in de oven. Laat 15 minuten afkoelen voor je ze op tafel zet.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.