3 easy peasy aardappelbereidingen
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Ietwat uitgekeken op een gekookt patatje en zit je al een tijdje in de puree omdat je wat inspiratie mist? Goed nieuws, want de aardappel is zoveel meer dan het klassieke beeld dat jij ervan hebt! Veeg dat saaie imago dus maar snel van tafel en ontdek hier alle overheerlijke technieken. Lekker dipsausje erbij… en genieten!
Techniek 1: kook je aardappelen in de microgolfoven
Klinkt misschien wat gek, maar het bespaart je wel heel wat tijd. Het enige waar je op moet letten is dat je de aardappelen in kleine blokjes snijdt, je microgolfoven doet de rest! Vul een schaaltje/schoteltje met een bodempje water, voeg de aardappelblokjes toe en kook ze gaar in een 7-tal minuutjes op 600W.
Tip: zin in puree? Dan volstaan 5 à 6 minuten in de microgolfoven. Zo worden de aardappelen beetgaar en kan je ze makkelijk prakken. Easy does it!
Techniek 2: krokant (b)oven!
Wat kraakt, dat smaakt! Zin in iets crunchy? Dan zijn aardappelwedges de ideale oplossing! Je hoeft de aardappelen enkel in partjes te snijden en afgekruid op de bakplaat te leggen. Nog even met wat olijfolie besprenkelen, hup de oven in en je hebt in mum van tijd de lekkerste wedges op je bord!
Tip: lekker als apero met een frisse dip. Hallo, weekend!
Techniek 3: Beter Pan-syndroom
Je kan je aardappel ook snel garen in de pan of de wok. Het geheim? Snijd je aardappel in kleine blokjes van 1 centimeter. Op die manier zijn ze sneller gaar. Lekker in een gerecht met veel groenten, zoals een snelle wok, tortilla of frittata. Helemaal toppie in dit gerecht met paprika, chorizo en zeeduivel.