Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Préparation
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een muffinbakvorm en vet ze in.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes van zo’n 2 mm dikte. Doe nu hetzelfde met de Oud Brugge kaas.
Pel de look en snipper fijn.
Neem een steelpan en smelt de boter samen met de look, peper, zout en de gedroogde tijm. Voeg nu de melk toe en laat wat indikken.
Maak torentjes van de aardappelen met afwisselend een laagje kaas. Herhaal tot alles is opgewerkt. Om te vermijden dat ze verschuiven kan je er eventueel een natte tandenstoker insteken.
Druppel nu wat van het melkmengsel over de torentjes zodat ze goed bevochtigd zijn.
Dek de muffinvorm af met aluminiumfolie. Bak gedurende ca. 35 minuten.
Haal voorzichtig uit de oven, verwijder de folie, bestrooi de resterende kaas over de torentjes en bak opnieuw voor zo’n extra 10 minuten zonder folie tot wanneer de kaas goudbruin kleurt en de aardappelen zacht zijn.
Neem uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Haal de torentjes voorzichtig uit de vormpjes en serveer meteen.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.