Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Mignonnette met mosterdsaus, spruitjes en gebraiseerd witloof
Je was op zoek naar op-en-top winters gerecht? Dan heb je met dit recept met mignonnette, spruitjes en witloof goed gekozen. Ga ook aan de slag met een stukje varkensvlees recht van bij de boer. Op rechtvanbijdeboer.be vind je alle verkooppunten per provincie.
Préparation
Breng gezouten water aan de kook en kook hierin de spruitjes 7 minuten. Koel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de ui in ringen en de look in plakjes. Leg de spruitjes samen met de ui en look in een ovenschaal. Kruid met tijm, peper en zout. Besprenkel het geheel met olijfolie en meng goed.
Plaats de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak het witloof schoon, verwijder de buitenste bladeren en harde kern.
Smelt boter in een pan en bak het witloof aan alle kanten, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Giet een bodempje water bij het witloof. Voeg de suiker en een scheutje sherryazijn toe. Laat 25 minuten braiseren op een laag vuurtje onder een deksel.
Bak de mignonnettes in een pan met wat olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en houd warm. Doe een scheutje water in de pan en roer het aanbaksels los. Voeg de mosterd en room toe, laat even inkoken.
Serveer de mignonnettes met de spruitjes en het gebakken witloof. Werk af met het mosterdsausje.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.