Hoeveslagerij De Vierklaver
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Hoevewinkel dans Lokeren
Hoeveslagerij De Vierklaver
Bio Products
À propos
Who we are
Natuurlijk vlees en een duurzaam productieproces daar staat De Vierklaver om bekend. Zaakvoerders Pieter Van Poucke en Annelies Marchand baten deze boerderij met hoeveslagerij uit. Hier leven zo'n 70 runderen van het ras Blonde d’Aquitaine samen in groep. Alles gebeurt zo natuurlijk mogelijk met zo min mogelijk tussenkomst van de mens.
De smaak van vroeger dat proef je in de producten van De Vierklaver. Ze bevatten namelijk geen toegevoegde smaakstoffen of bewaarmiddelen.
What products can you find here?
In de hoevewinkel kan je terecht voor biologisch geteeld vlees aangevuld met andere producten uit de korte keten. Daarnaast vind je er eigen charcuterie, een uitgebreid BBQ-assortiment en diepvriespakketten. Het varkensvlees is afkomstig van de Lindenhoeve in Belsele. Kom gerust eens langs, loop eens over de boerderij en bezoek de winkel!
In de webwinkel wordt naast de eigen Biologisch gekweekte runderen en zelfbereide charcuterie ook vlees van andere biologische, familiale en kleinschalige bedrijven aangeboden.
Other information
Sinds 2016 is de boerderij volledig biologisch. Er worden dus geen sproeistoffen of kunstmest gebruikt. Zo kom je heel dicht bij de natuur te staan. De koeien blijven zo lang mogelijk op de boerderij, liefst zo’n 6 à 10 jaar. Dit zorgt voor zeer smaakvol vlees. De koeien worden gevoederd met gras en grasklaver als ruwvoeder. Van zodra de weersomstandigheden het toelaten, gaan de runderen naar de weide. Dankzij een fijne samenwerking met vzw Durme en Natuurpunt kunnen veel koeien zo goed als een heel jaar rond buiten grazen.
Naast biologisch is het bedrijf ook sociaal: elke week krijgen ze de hulp van een drietal zorgboeren via Groene Zorg.
Contact & opening hours
9160 Lokeren
Delivery options
Payment options