De Kaashoeve Everbeek

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Entête

Hoevewinkel dans Brakel

De Kaashoeve Everbeek

De Kaashoeve biedt een ruim assortiment hoevezuivel aan, alles gemaakt op de boerderij met verse melk van eigen melkkoeien.

Products

Kazen
Boter
Melk
Karnemelk
Zuiveldesserts
Yoghurt
Plattekaas
Ijs

À propos

Who we are

De familie Faingnaert runt al meerdere generaties het melkveebedrijf ‘De Kaashoeve’ in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Liselot en Karel leiden samen de boerderij. Hun kinderen Milan, Michiel, Seppe en Elise helpen graag een handje.

Karel staat in voor de verzorging van ongeveer 100 melkkoeien. In de zomermaanden kan je de koeien op de weide vinden, waar ze naar hartenlust kunnen grazen. Een deel van de melk wordt verwerkt op de boerderij door Liselot. Zij maakt de lekkerste hoevebereidingen. 

What products can you find here?
Kaasschotel

What products can you find here?

De Kaashoeve verwerkt een deel van de geproduceerde melk tot een ruim assortiment hoevezuivel. Zo wordt er één keer per week kaas gemaakt. Het gehele proces van stremming tot het zouten van de kaas gebeurt op de boerderij. Daarna worden ze in een rijpingskamer geplaatst, waar de smaken verder verfijnen. De jonge kaas ligt ongeveer 6 weken, de oudste kaas 2 jaar. Op deze manier maken ze ongeveer een tiental soorten halfharde kazen gaande van jonge en oude kaas tot kazen met kruiden.

Daarnaast verwerken ze de melk ook tot hoeveboter, karnemelk, volle hoevemelk, hoevedessertjes (rijstpap, chocomousse, vanillepudding), yoghurt, plattekaas en hoeve-ijs (vanille, aardbei, pistache, mokka, hazelnoot, chocolade, karamel). Van dat laatste kan je tijdens de zomermaanden komen genieten op hun terras met speeltuin. Daarnaast bieden ze op bestelling nog wat extraatjes aan zoals kaas- en vleesschotels, ijstaarten, kerststronken, tappasschotels en geschenkmandjes. Alle producten worden geproduceerd zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen of andere toevoegingen.

Other information
Geschenkmand

Other information

Om het assortiment van de hoevewinkel te vervolledigen biedt De Kaashoeve ook hoeveproducten van collega-landbouwers aan. Zo vind je er een groot assortiment fruitsappen, biowijnen, vleeswaren, koffie, honing, confituren en zachte kazen. Ze worden er samen met de eigen producten ook verwerkt in geschenkmandjes.

De producten van De Kaashoeve worden gesmaakt in eigen streek, getuige daarvan de lokale horecazaken die ze gebruiken in hun keuken.

Contact & opening hours

Lundi: Fermé
Mardi: Fermé
Mercredi: Fermé
Jeudi: Fermé
Vendredi: 8:30-18:00
Samedi: 8:30-18:00
Dimanche: Fermé
Téléphone +32 55 42 36 19 Courriel info@kaashoeve.be Adresse Stechelmandries 3
9660 Brakel
Contact map