Belgische Saffraan
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Producent
Belgische Saffraan
Linda en Marc Leloup-Van den Bulck startten in 2012 met succes een testveldje met 1000 knollen van de saffraankrokus en besloten er professioneel verder mee aan de slag te gaan. Ze bouwden ‘Belgische Saffraan’ uit tot een begrip in Vlaanderen, mede dankzij uitgebreide media-aandacht en trouwe fans. Centraal in het verhaal van Belgische Saffraan staat het streven naar superieure kwaliteit.
In samenwerking met lokale, ambachtelijke, duurzaam werkende producenten wordt de saffraan ook verwerkt. Zo is er bijvoorbeeld de wereldwijd unieke saffraangin (de SFFRN London dry gin), een Rode van morkhoven, SFFRNcello, POM au safran etc.
Op het bedrijf zelf wordt advocaat met saffraan gemaakt, ‘Saffrocaat’. Deze kaapte de 1e prijs weg in 2014 als meest unieke en innovatieve streekproduct van de kanaalzone. Hij werd, naast de pure saffraan als geschenk voor Koningin Mathilde aangeboden in 2015.