Heirbaut Hoeveproducten
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Hoevewinkel dans Temse
Heirbaut Hoeveproducten
Products
À propos
Who we are
Kris en Ginny Heirbaut stammen uit een landbouwtraditie. Ze zijn reeds de vierde generatie op de hoeve. Sinds 1999 al verwerken ze een deel van de melk van de koeien op de hoeve tot voornamelijk roomijs.
Door het contact met hun klanten leerden ze dat het tegenwoordig niet langer volstaat om te focussen op de productie van voedzame, lekkere en gezonde melkproducten. De maatschappij verwacht dat een boer ook ecoservices levert of zich inzet om de global warming te vertragen.
Daarom zijn Kris en Ginny gestart met koolstoflandbouw, vinden ze het essentieel dat koeien in de wei kunnen, en telen ze kruidenmengsels om de koeien bij te voederen. Ze zetten ook de stap naar de teelt van micro-algen. De alg chlorella wordt nu gebruikt in recepten, die ze in de markt kunnen zetten met een lagere footprint, die heel speciaal maar toch enorm lekker zijn, en bovenal boordevol voedingsstoffen zitten.
What products can you find here?
Kris en Ginny maken zuivelproducten en ook recepten met algen. De koeien zorgen voor zogeheten weidemelk, want ze gaan in het weideseizoen elke dag 8 uur in de wei grazen. De algen worden gekweekt in een serre, waar ze groeien door middel van zonlicht en CO2 afbreken uit de lucht. Ze leven in water dat wordt aangerijkt met overtollige gras- en plantensappen. Net zoals koeien dagelijks melk leveren kunnen ook de algen elke dag worden geoogst.
Zuivel en algen combineren heel lekker qua smaak, maar er worden ook producten gemaakt die óf zuivel óf algen bevatten.
Ontdek de specialiteiten van Heirbaut aLgriculture: hoeve-ijs, ijstaarten, melk, chocomousse, tiramisu, rijstpap, algen, Vlaamse algenkaas, chocolade, Matchella-thee, groene Brusselse wafels en lokaal desembrood met algen.