Hof van Dorset

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Hof van Dorset

Producent

Hof van Dorset

Zaakvoerder Dieter Uyttendaele combineert zijn job als leerkracht in het Brusselse met een bioboerderij waar schapen, runderen en varkens biologisch gekweekt worden om daarvan vleespakketten aan te kunnen bieden. De rassen zijn zorgvuldig uitgekozen op basis van vruchtbaarheid, makkelijke geboortes en robuustheid. Verder werd vooral naar de vleeskwaliteit gekeken. Het vlees van de dieren is vetdooraderd (gemarmerd) en zeer smakelijk.


In 2010 werden de eerste schapen van het ras Poll Dorset ingevoerd uit het Verenigd Koninkrijk. In 2013 kwamen de eerste Hereford-runderen op het bedrijf en in 2017 volgden, kleinschalig weliswaar, varkens van het ras Oxford Sandy & Black.


Alle dieren lopen zo veel mogelijk buiten, meestal in natuurgebied, enkel in de winter komen de schapen en een deel van de runderen naar binnen. De helft van de runderen blijft in de natuurgebieden buitenlopen. Ook de varkens kunnen altijd buiten.


Het bedrijf breidt nog steeds uit en momenteel biedt Dieter ongeveer om de zes weken vleespakketten aan. Het rundvlees wordt eerst 3 weken gerijpt op karkas voor het versneden wordt.