Van Langenhove Luc
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Products
À propos
Who we are
Luc Van Langenhove heeft zijn passie voor hopscheuten van geen vreemden. Midden 1800 kweekten zijn grootouders al hopscheuten. Generatie na generatie werd deze teelt verdergezet.
Door de import van hopscheuten uit het buitenland, stortte de markt begin jaren 80 in. Toch gaf bvba Van Langenhove gaf de hoop echter niet op en bleef doorgaan. Luc is enorm fier dat hij de teelt in de streek levend houdt. Vandaag staat het bedrijf bekend om haar kwalitatieve hopscheuten die in menig restaurant worden gesmaakt.
What products can you find here?
Van maart tot april kan je bij bvba Van Langenhove terecht voor hopscheuten, rechtstreeks van de kweker.
De teelt van hopscheuten vergt veel zorg en handwerk. Heb je ze nog nooit geproefd? Dan moet je het zeker eens doen. Goed klaargemaakt zijn ze heerlijk. En ja, ze kosten wel wat. Maar ze zijn het meer dan waard!
Traditioneel worden hopscheuten geoogst van maart tot april. Soms zijn ze ook te verkrijgen in januari en februari. In dat geval zijn ze afkomstig uit een serre, waar de grond wordt opgewarmd door een ondergronds buizensysteem.
In Meldert wordt voornamelijk de hopvariëteit Hallertau geteeld, een “aromahop”. Bij het bierbrouwen wordt deze soort gebruikt voor zijn aromatische eigenschappen. De hop werd vernoemd naar de regio Hallertau in Beieren.