Het Elsthof
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Producent
Het Elsthof
Piet en Elien zetten met Het Elsthof een familietraditie verder die het levenslicht zag in 1920. Een verhaal van passie, vakmanschap en eerlijke kwaliteitsproducten.
De naam ‘Het Elsthof’ brengt ons terug naar de 17e eeuw. Schuiferskapelle was toen geografisch onderverdeeld in ‘hoeken’, de Elsthoek was het gebied waar de familiehoeve werd opgericht en uitgebouwd tot een succesverhaal.
Na meerdere generaties nemen Piet en Elien in 2013 de boerderij over. Dit doen ze, net zoals Piet zijn grootvader, vanuit de passie voor hun runderen. Hierbij dragen ze het dierenwelzijn heel hoog in het vaandel en vinden ze de manier van vlees verwerken minstens even belangrijk als het kweekproces. Daarom nemen ze alle stappen van het proces in eigen handen en werken ze alleen samen met gepassioneerde vakspecialisten. De volledige controle over de flow zorgt voor een liefdevol kwaliteitsproduct, van de weide tot op je bord.
Piet en Elien zetten volop in op de toekomst, met een windmolen en zonnepanelen zorgen ze voor het grootste deel van hun eigen verbruik. Ze letten nauw op het verbruik van verpakkingen en gebruiken daarbij gerecycleerde bakjes of verpakking die 100% recycleerbaar zijn. Ze geven enkel het beste voeder aan hun dieren. De dieren grazen 6 tot 7 maanden per jaar in de weides om en rond de hoeve, de andere periode van het jaar lopen ze in grote boxen in de stal.
Elien studeerde af aan hotelschool Spermalie en bereidt met de grootste zorg ambachtelijke gerechten met hoevevlees. In hun winkel staan 3 automaten gevuld met hoofdzakelijk vers vlees en charcuterie, maar ook de bereide gerechten zijn populair. Van verse spaghettisaus tot een heerlijke gehakschotel, elke dag zijn er klassiekers te vinden in de automaten. Tijdens het weekend verzorgen Elien en Piet met veel plezier de bestellingen voor hun klanten en bieden ze ook een mooi assortiment van tapas, koude schotels, enzovoort.