Boerderij Karditsel

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Boerderij Karditsel

Producent

Boerderij Karditsel

Het verhaal van de kaasmakerij begint in 2009, wanneer Koen 30 geitenlammetjes onderbrengt in de voormalige varkensboerderij van zijn grootouders. Vanaf 2010 worden de geiten gemolken en wordt de boerderij jaar na jaar een beetje groter. Ook broer Tom stapte in het bedrijf. Boerderij Karditsel groeide uit tot een geitenboerderij met 300 melkgeiten en een kaasmakerij, waar de melk verwerkt wordt tot heerlijke geitenkaas.


De biologische boerderij is omgeven door groene weides met struiken en bomen, een boomgaard, kleine bosjes, haagkanten,… Op de boerderij is er ook een plaatsje voorzien voor de Belgische hertegeit, de Kempense geit en de Vlaamse en Kempense geit, oude lokale geitenrassen die met uitsterven bedreigd zijn. Naast geiten, vind je ook kippen op de boerderij (onder andere Brabants hoen, Kempens hoen, Luikse Bassette, Mechelse kalkoenkop,…). Zij lopen in de boomgaard. Van het fruit van deze hoogstamboomgaard, wordt stroop gemaakt.

Koen en Tom vinden het fijn dat mensen rechtstreeks bij de boer kunnen kopen, daarom hebben ze op zaterdagochtend een verkoopmoment op de boerderij. Daarnaast houden ze alle geïnteresseerden op de hoogte via een nieuwsbrief. Inschrijven doe je op www.landknapen.be.

De producten kunnen ook één keer per maand besteld worden op de buurderijen van Maastricht, Kortenberg en Tervuren.