Kaasmakerij Karditsel
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Hoevewinkel dans Lummen
Kaasmakerij Karditsel
Bio Products
À propos
Who we are
Het verhaal van de kaasmakerij begint in 2009, wanneer Koen 30 geitenlammetjes onderbrengt in de voormalige varkensboerderij van zijn grootouders. Vanaf 2010 worden de geiten gemolken en wordt de boerderij jaar na jaar een beetje groter. Ook broer Tom stapte in het bedrijf. Boerderij Karditsel groeide uit tot een geitenboerderij met 300 melkgeiten en een kaasmakerij, waar de melk verwerkt wordt tot heerlijke geitenkaas.
De biologische boerderij is omgeven door groene weides met struiken en bomen, een boomgaard, kleine bosjes, haagkanten,… Op de boerderij is er ook een plaatsje voorzien voor de Belgische hertegeit, de Kempense geit en de Vlaamse en Kempense geit, oude lokale geitenrassen die met uitsterven bedreigd zijn. Naast geiten, vind je ook kippen op de boerderij (onder andere Brabants hoen, Kempens hoen, Luikse Bassette, Mechelse kalkoenkop,…). Zij lopen in de boomgaard. Van het fruit van deze hoogstamboomgaard, wordt stroop gemaakt.
Koen en Tom vinden het fijn dat mensen rechtstreeks bij de boer kunnen kopen, daarom hebben ze op zaterdagochtend een verkoopmoment op de boerderij. Daarnaast houden ze alle geïnteresseerden op de hoogte via een nieuwsbrief. Inschrijven doe je op www.landknapen.be.
De producten kunnen ook één keer per maand besteld worden op de buurderijen van Maastricht, Kortenberg en Tervuren.
What products can you find here?
Producten in detail
Met de geitenmelk wordt het hele jaar door biologische, rauwmelkse geitenkaas gemaakt. Je hebt de keuze uit verse, zachte of gerijpte kazen. De kazen van Karditsel zijn gekend omwille van hun kwaliteit. Jeroen Meus gaat graag aan de slag met het Virginie-kaasje, een verse geitenkaas die volgens de traditionele methode met een pollepel in de kaasvorm wordt geschept.
Om melk te kunnen produceren, moeten de geiten lammetjes krijgen. De helft daarvan zijn bokjes. Zij blijven op de boerderij tot ze minstens 7 maanden oud zijn, daarna worden ze geslacht. Geitenvlees is weinig bekend in België, maar wel erg lekker.
Van de biologische appelen en peren wordt stroop gemaakt in een ambachtelijke stroopfabriek. Er zijn ook verschillende varianten aan eieren te verkrijgen (wit, beige, bruin, klein, groot,…).
Om zeker te zijn dat jouw favoriete kaas in voorraad is, kan je best een week op voorhand (zaterdag) bestellen. Ook voor vlees, geef je best op voorhand je bestelling door.
Contact & opening hours
3560 Lummen
Delivery options
Payment options