De Ferme Framboos
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Producent
De Ferme Framboos
De Ferme Framboos werd in het najaar van 2004 opgestart door Jan Butaye als een kleinschalig gemengd bedrijf. Op de weilanden in de directe omgeving van de boerderij werd aan extensieve veeteelt gedaan met rustieke rassen. Op het huisperceel werden serres en regenkappen geplaatst voor de intensieve bessenteelt. De bedrijfsgebouwen van de voormalige conventionele veehouderij werden vervangen door een nieuwe grote houten stal. De oude schuur werd verbouwd tot een comfortabele vakantiewoning.
Het voornaamste product van de Ferme Framboos is kleinfruit, met name aardbei, framboos en braam. Met de aanplant van laagstam kers en pruim vanaf 2017 werd voor verdere diversifiëring gekozen. De verschillende bessen werden van in het begin op milieuvriendelijke manier geteeld en zijn sinds 2015 bio-gecertificeerd.
Begin 2017 werd de veeteelt stopgezet om meer tijd over te houden voor het verzorgen van de eigen kroost. Dat was ook het jaar dat Marjolijn Bloemmen mee in het bedrijf stapte, met als aanvullende activiteit een biologisch, houtgestookt bakhuis. Sinds 2022 worden op kleine schaal oude tarwerassen geteeld voor didactische doeleinden bij de broodworkshops en om eigen meel te produceren.