Farm Beef Boutique
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Products
À propos
Who we are
Farm Beef Boutique kweekt Blonde d’Aquitaine vee volgens het ‘gesloten cirkel’ principe. Zo kunnen ze gecontroleerd vlees garanderen met de beste smaak. De ‘closed cycle’ of gesloten cirkel methode houdt de volgende principes in; ze hebben controle over alle stadiums in het leven van het dier: van reproductie tot kalving, het spenen van de kalveren, het afmesten en het slachten. Ze kopen geen dieren aan van buitenaf - uitgezonderd dekstieren, dit is noodzakelijk om inteelt te voorkomen. Dit limiteert de binnenkomst van eventuele ziektes of bacteriën en garandeert koe-tot-koe transfer van immuniteit.
Het moederdier geeft antistoffen door aan het kalf en deze beschermen het kalf de rest van hun leven. Op die manier kan het gebruik van antibiotica sterk verminderd worden. Ze hebben oog op de volledige productie-cirkel, waarbij ze grote zorg dragen voor de dieren en zo vlees van de best mogelijke kwaliteit kunnen afleveren. Op deze wijze kunnen ze ook de korte keten, waar grote vraag naar is, promoten.
What products can you find here?
De Blonde d’Aquitaine is een vleestypisch rundveeras dat in begin jaren ’60 van de twintigste eeuw is gefokt in de Franse streek Aquitaine (Aquitanië). De Blonde is een kruising tussen verschillende rassen, namelijk de Garonne, Quercy en de Blonde van de Pyreneeën. Daarnaast heeft de Blonde d’Aquitaine ook bloed van de Limousin en Charolais door zijn aderen stromen.
De Blonde d’Aquitaine is een mooi, groot en elegant ogend dier. De huid is fijn en de horens zijn zeer kenmerkend voor dit ras. Ze hebben een hoge groeisnelheid en hoge eindgewichten.
Het vlees van de Blonde d’Aquitaine staat bekend als bijzonder mals en sappig. Het vlees is fijn van structuur en is geliefd bij ieder mens die houdt van een goed stuk rundvlees.
Bovendien wordt alleen het vlees met de hoogste kwaliteit goedgekeurd voor de verkoop, daarbij wordt onder andere gekeken naar malsheid en sappigheid, of het vlees fijndradig en smaakvol is.