Een stukje natuur

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Een stukje natuur

Producent

Een stukje natuur

Geert en Ann hebben een passie voor dieren en landbouw. Hun runderboerderij is gelegen in het landelijke Sinaai. Ze hechten veel belang aan het bodemleven en het natuurlijk opgroeien van de dieren.

Het geheim van hun kwaliteitsvol hoevevlees? Het malse gras! In de zomer lopen de Angus-, Hereford- en Black Baldyrunderen in het nabijgelegen natuurgebied en op andere percelen. De kalveren blijven tot een 10-tal maanden bij hun moeder. Ze huppelen vrolijk binnen en buiten en kunnen zich tegoed doen aan een natuurlijk en smakelijk kruidenmengsel van verschillende grassen en kruiden. De dieren krijgen dagelijks hun portie hooi of gras en een stukje rundveekoek. Kunstmeststoffen worden niet gebruikt.

Na het slachten wordt het vlees enkele weken te drogen gehangen in een ruimte met een streng gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (dry-aged). Op die manier kan het vocht verdampen en het spierweefsel langzaam afbreken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees.

Voor een lekker stukje dry-aged Angus-, Hereford- of Black Baldyvlees kan je terecht in de hoevewinkel. Je kan zowel aparte stukken als vleespakketten kopen.