't PlukGeluk
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Bio Products
À propos
Who we are
Wat in 2012 klein begon met enkele bloembedden tussen de groenten op het veld van boer Tom in Heverlee, groeide in enkele jaren uit tot een zelfstandig bloemenplukveld. Gedreven door een passie voor de natuurlijke schoonheid van bloemen, de vreugde van het plukken en de wens om die vreugde met anderen te delen, bouwde Helen dit eerste experiment uit tot een zelfplukveld met duurzaam geteelde snijbloemen. In 2016 kreeg dat bloemenveld zijn eigen naam: ’t Plukgeluk. Ondertussen zet ook Chris zijn mankracht in voor de verdere groei van het bloemenveld en zijn de bloemen biologisch gecertificeerd.
Het concept van het bedrijfje is gebaseerd op de principes van CSA. CSA staat voor Community Shared Agriculture. Landbouw gedragen en gedeeld door een gemeenschap.
Deelnemen aan ’t Plukgeluk wordt op die manier meer dan snel je boeket van ’t veld halen. Je krijgt er een pak fijne beleving en onthaasting bij, wanneer je de tijd neemt om te kijken wat er bloeit en om te kiezen welke je de mooiste vindt. Je ontdekt hoe je een boeket maakt met de bloemen van het moment, met lange stelen, korte stelen, veel bloemen of een klein fijn boeketje en wat meer groen. Doordat je rekening houdt met het aanbod, de weersomstandigheden en de andere oogsters, geniet je met recht en rede van gedeeld plukgeluk.
What products can you find here?
Bloemen, bloemen en nog eens bloemen.
Wat is er plezieriger dan verse bloemen kopen? Ze zelf oogsten!
Op ’t Plukgeluk kan je wekelijks je eigen boeket bio-bloemen bij elkaar plukken. Je zou van minder gelukkig worden!
Wil jij ook verse, zelfgeplukte bio-bloemen in huis? Dan is een oogstaandeel of geschenkbon iets voor jou.
Met een oogstaandeel ben je deelnemer in ’t Plukgeluk en heb je een heel bloemenseizoen verse boeketten in huis met een minimale ecologische voetafdruk. Het seizoen loopt van begin april tot de eerste nachtvorst. Stuur een mailtje naar 't PlukGeluk om te horen of er nog oogstaandelen beschikbaar zijn. Zo niet, dan word je op de wachtlijst gezet.