Druiven Michel
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Products
À propos
Who we are
Zaakvoerder Michel Dekerk haalde zijn diploma aan tuinbouwschool 'De PITEL' (provinciaal instituut voor tuin en landbouw, tegenwoordig 'de wijnpers').
In 1991 vangt hij zijn carrière aan met de overname van de zaak van Frans en Denise. Hij doet nog enkele jaren onderteelt van groenten zoals selder, spinazie en veldsla. In 2008 beslist Michel om zich volledig te richten op de druiventeelt.
Michel springt op een verantwoorde manier om met zijn druiven. Van zodra de bloei begint, worden er enkel nog biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Door de vele crisissen blijft Michel als één van de weinige serristen over in de druivenstreek.
What products can you find here?
De druiven van Druiven Michel verschillen enorm van buitenlandse druiven. Ten eerste is er een groot smaakverschil door de serres al vanaf de winter te verwarmen. Hierdoor krijgen de druiven een hoog suikergehalte, een fijn velletje en zijn ze krokant. Op de druiven kunnen ook geen spuitresidu's teruggevonden worden.
Zoals veel gewassen en fruit, is de oogstperiode afhankelijk van het weer. Door het stoken is de periode wel elk jaar ongeveer gelijklopend. Vanaf eind juli tot eind oktober zijn er druiven beschikbaar.
Een belangrijke periode is het uitkorrelen of ook wel 'de knip'. Hierbij worden de kleinere druiven uit de nog niet rijpe tros geknipt. Hier is veel hulp bij nodig, want elke tros moet apart behandeld worden. Het is wel zeer belangrijk voor de kwaliteit van de druiven. Deze zouden rotten, omdat er geen lucht aan de binnenste druiven kan. De overige druiven hebben dan ook meer ruimte om te dikken en te kleuren. Het oog wil natuurlijk ook wat.
Druiven Michel biedt volgende druivensoorten aan:
- Ribier
-
Leopold III
-
Muscat d'Alexandrie
-
Cannon Hall