Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Préparation
Snijd de gele paprika in blokjes en snipper de sjalot fijn. Fruit de sjalot in wat olijfolie en voeg de paprikastukjes toe, roerbak de paprika’s glazig.
Verkruimel er het bouillonblokje over en giet er 100 ml water bij. Stoof 10 minuten op een zacht vuur gaar onder deksel.
Pureer met een staafmixer en voeg terwijl je mixt de room toe. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de prei in heel fijne ringen en spoel goed.
Meng het gehakt met het ei, de gehakte kruiden en broodkruim. Rol er balletjes van ongeveer 3 à 4 cm groot.
Bak de balletjes rondom rond goudbruin. Voeg de uitgelekte preiringen toe en roerbak verder. Kruid met peper en zout.
Doe de gehaktballetjes en prei in een ingevette ovenschaal. Lepel er de paprikasaus over en strooi er de amandelschilfers over. Zet kort onder een voorverwarmde grill.
Lekker met een stukje brood.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.