De Vleeshoeve bij Rudy en Gerda: al 25 jaar kwaliteitsvlees met passie
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
In een knappe en charmante hoeve in Temse huist 'De Vleeshoeve bij Rudy en Gerda'. In deze kwaliteitsslagerij zorgen Rudy en Gerda telkens opnieuw voor een goed gevulde toonbank met vers vlees en verse bereidingen. Dat doet het duo al 25 jaar met de grootste passie.
Ruim twee decennia korte keten
“We openden onze eerste winkel op 23 januari 1999. We startten vanuit een klein winkeltje met een beperkt assortiment. Dit winkeltje maakte 12 jaar geleden plaats voor een heuse winkel met moderne voorzieningen,” legt Rudy uit. “We kozen initieel voor de verkoop via de korte keten omwille van het financiële aspect. Wij als boeren krijgen een veel betere prijs voor ons product wanneer er geen tussenschakels zijn. Ook het contact met onze klanten vinden we er geweldig aan. Zo horen we rechtstreeks van hen wat ze van onze producten vinden.”
Vier generaties
“Mijn familie is al meer dan vier generaties lang actief in de landbouw. Ik nam op mijn beurt het bedrijf over van mijn ouders. Zij specialiseerden zich in melkkoeien en varkens”, zegt Rudy. “Gerda en ik zagen dit anders. We zouden ons gaan toespitsen op het kweken van dikbilkoeien. We kozen voor dit ras omwille van hun zacht karakter en de fantastische vleessmaak. Om hen te bedanken, verwennen we onze dieren dan ook. Mijn zoon Wannes en ik zorgen voor de dagelijkse verzorging. Dit doen we met liefde en respect voor de dieren. Het veevoeder bestaat uit gerst, tarwe en spelt verbouwen we ook allemaal zelf. Zo weten we perfect wat onze dieren eten,” legt Rudy uit. Naast Wannes, toont ook Charlotte interesse in de zaak. Samen met Gerda neemt ze de winkel voor haar rekening. Rudy: ”We hopen dat ook de vijfde generatie landbouwers verzekerd is.”
Een ruim assortiment
In de slagerij kan je terecht voor vers vlees en fijne vleeswaren. Het rundvlees is uiteraard afkomstig van de eigen dikbilkoeien. Voor andere vleessoorten zoals kalkoen, kip, varken, lam en paard doen ze voornamelijk beroep op collega-boeren uit de buurt. “Onze eigenbereide charcuterie is zeer populair,” vertelt Rudy. “Voor de bereiding ervan vertrekken we van een basisrecept. Door meermaals te proeven, perfectioneren we het recept”, verklapt Rudy. “Met het mooie weer wordt ook het BBQ-assortiment weer heel populair. In de winter kan je dan weer bij ons terecht voor een uitgebreid gourmet- en fondue-assortiment. Mensen komen van ver voor onze lekkere schotels”, zegt Rudy trots. “Ook klanten die een feestje organiseren zijn bij ons aan het juiste adres. Op bestelling stomen we schotels met hapjes, bereide gerechten en hele buffetten voor je klaar!”
Een handige webshop
“Een zestal jaar geleden zag onze handige webshop het levenslicht. Vers vlees, een BBQ-pakket of een gemengde schotel bestellen? Dat kan sindsdien in een paar klikken. Je geeft ons het moment van afhaling door en wij zorgen dat het klaarstaat”, vertelt Rudy trots. “Een enorm voordeel is dat klanten er meteen een idee krijgen van ons aanbod. Alle producten zijn er voorzien van fotomateriaal. Zo weet je wat je bestelt!”
Zin gekregen in kwaliteits- en BBQ-vlees? Spring eens binnen in De Vleeshoeve bij Rudy en Gerda.
Ontdek nog meer adressen waar je terecht kan voor BBQ-vlees recht van bij de boer.
Benieuwd naar leuke adressen, culinaire tips en verhalen? Schrijf je in en ontvang de Recht van bij de boer-nieuwsbrief.