Broodnodig

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Entête

Automaat dans Mechelen

Broodnodig

Ontdek de rijke smaak van Het Traagste Brood!

Products

Brood en gebak

À propos

Who we are
Ervaar de rijke smaak van Het Traagste Brood.

Who we are

Het Traagste Brood ontwikkelt in vijf rustmomenten zijn intrigerende smaak. Echt smaakvol brood herken je van bij de eerste beet omdat het zelfs geen beleg nodig heeft om voluit te smaken, wat boter of olijfolie en een beetje grof zout maken er al een feest van.

Marc van Eeckhout en Lutgart Lyen van Broodnodig zijn als bakker een compleet andere weg ingeslagen: ze selecteren granen die bijna verdwenen waren voor onvergetelijke smaken en beter verteerbare gluten. Ze zaaien samen met wel 8 lokale boeren en wekken zo de lokale broodketen opnieuw tot leven. Op 90 testveldjes in het dorp Hofstade telen ze met veel liefde en geduld evenveel soorten authentieke granen om de boeren zuiver zaaigoed te garanderen. De verborgen graansmaken bevrijden ze door een eigen maalprocedé.

Bijna waren we vergeten hoe lekker brood kan zijn.

What products can you find here?
Bijna waren we vergeten hoe lekker brood kan zijn.

What products can you find here?

Het deeg krijgt in vijf rustmomenten de tijd om tot volle ontwikkeling te komen. Die rust en traagheid zijn bepalend voor de kwaliteit, de verteerbaarheid en de ongeëvenaarde smaak. Het verschil in smaak ervaar je van bij de eerste beet; het brood ruikt lekker, de korst smaakt krokant, het kruim is veerkrachtig en mengt zich goed met je speeksel. En daar in je mond start de eerste vertering, het brood komt vervolgens binnen in je lichaam en is een feest voor je darmen. Ons lichaam, dat veel intelligenter is dan wij, herkent dat er tijdens de vijf rustmomenten een fermentatie is gebeurd met als resultaat: een rijke smaak. Je eet twee boterhammen en bent normaal voldaan. Het Traagste Brood smaakt op zich; een beetje boter, olijfolie en grof zout maken er al een feest van.

Broodnodig gelooft dat beter lekker dan veel het gezondste moto is voor een aangenaam leven.

Other information
Laatste fase Meesterklas Desem; het bakken van het brood in een houtvuur oven.

Other information

Volg een Meesterklas Desem

In het oude bakhuis van het Groentenmuseum te Sint-Katelijne-Waver.

Elke eerste zondag van: april, mei, juni, september, oktober

Meer info op www.tgrom.be.

Contact & opening hours

Lundi: All day open
Mardi: All day open
Mercredi: All day open
Jeudi: All day open
Vendredi: All day open
Samedi: All day open
Dimanche: All day open
Téléphone 0496525803 Courriel lutgart@broodnodig.be Adresse Oude Brusselstraat 2
2800 Mechelen
Contact map