Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Gilles Pauwels (30) van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Volgens een vakjury maakte hij het lekkerste en origineelste gerecht met schartong, de vis van het jaar. Presentatrice Sabine Goethals ging na de prijsuitreiking met de kersverse viskok in gesprek. Benieuwd? Beluister hier de podcast! Je kan de aflevering ook hier terugvinden.
Visambassadeur
In de podcast vertelt de Viskok van het Jaar hoe hij in het vak terechtkwam. “Ik wist al in de lagere school dat ik kok wilde worden. Ik behaalde dan ook een diploma grootkeukenkok aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge.” Om de visgerechten van Gilles te proeven, moet je in West-Vlaanderen zijn. In Pittem baat hij samen met zijn vrouw Valerie een viswinkel en traiteurzaak uit. Als Viskok van het Jaar, is Gilles ambassadeur van vis van bij ons. “Daar ben ik fier op,” vertelt hij. “In onze viswinkel vragen de klanten meestal naar kabeljauw of zalm, omdat dat de vissoorten zijn die ze kennen. Maar ook met andere vissoorten kan je uitstekende gerechten bereiden. Mijn boodschap: ga je voor vis op je bord, kies dan kwalitatieve vis van bij ons. Ik hoop dat de mensen lokale vis nog meer gaan ontdekken. Duurzame visserij wil ik dan ook graag promoten.”
Trofee
De horecawedstrijd werd al voor de 34ste keer georganiseerd door VLAM. Vijf chef-koks gingen tijdens de Horecabeurs in Gent aan de slag met schartong. Tijdens de wedstrijd serveerde Gilles een ballotine van schartong met risotto van Limburgs gepofte boekweit, structuren van Oostendse dulse en beurre blanc van Speciale Belge de Poes. Hij krijgt als winnaar behalve een trofee ook een cheque ter waarde van 750 euro, het diploma ‘Winnaar - Viskok van het Jaar 2024’ en een dinerkaart voor twee personen bij restaurant Boury in Roeselare.
Ga ook eens proeven bij Vis Ateljee
In januari 2024 delen we cadeaubonnen uit van Vis Ateljee in Pittem, de viswinkel van de Viskok van het Jaar. Houd de Facebookpagina van Lekker van bij ons in de gaten!
Wat is jouw favoriete gerecht met schartong?
Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter en post een foto of video met #lekkervanbijons.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire weetjes, tips en verhalen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.
© Beeld: Frank Croes