Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Lamskoteletjes op Griekse wijze
met gegrilde groenten en krieltjes
Proef lamskotelet op Griekse wijze mét biologische ingrediënten. De gegrilde groenten bereid met heerlijke kruiden geven je een overvloed aan smaken. Het sappige lamskotelet vormt een explosie in je mond. Lekker en fris in combinatie met citroen. Smullen maar!
Préparation
Marineer het lamsvlees in het sap van de citroen en evenveel olijfolie. Voeg enkele takjes tijm toe en zet voor 20 minuten aan de kant.
Draai de koteletten geregeld om, voor een gelijke marinade.
Snijd de aubergine in grove stukken. Besprenkel met zout en laat 10 minuten uitlekken in een zeef.
Wrijf het zout en vocht weg met keukenpapier.
Halveer de aardappelen en blancheer ze 10 minuten in kokend gezouten water, snijd ondertussen de courgette in dikke plakjes.
Verhit een grillpan met olijfolie. Haal het vlees uit de marinade en dep een beetje droog.
Grill ze aan elke kant 2 tot 3 minuten. Kruid na het bakken met grof zeezout en peper. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Borstel ondertussen de aubergine, courgette en aardappelen in met olijfolie, strooi er de oregano over en grill ze aan beide kanten goudbruin in de grillpan.
Strooi er grof zout en de gekneusde naaldjes van de rozemarijn over.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.