Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Gevuld grondwitloof met peer en geitenkaas
Probeerde je al eens opgevuld witloof? Dan is het nu je moment. Dit smaakvolle recept is een echte aanrader. Proef het heerlijk witloof met de romige smaak van de geitenkaas en de zoete touch van de peer. Afwerken doe je met gehakte nootjes. Serveer met een fris slaatje en wat brood.
Préparation
Verwarm de oven voor op 190°C.
Halveer de witloofstronken in de lengte.
Verwijder de binnenste blaadjes en snij het harde stuk weg. Hak de blaadjes fijn. Zet de halve witloofstronken even opzij.
Hak de dille fijn. Roer de geitenkaas los met de room en meng er de dille en de fijngehakte witloofblaadjes onder. Kruid met peper en zout.
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
Vul de witloofhelften met de kaasvulling en de blokjes peer en duw ze een beetje op elkaar. Wikkel er wat keukentouw rond en leg de stronken in een ingevette ovenschaal.
Kruid ze met peper en zout, bedruppel met de honing en besprenkel met notenolie.
Plaats de schaal 25 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de stronken te donker worden.
Maak voor het slaatje een dressing van de mosterd, witte wijnazijn, honing en olijfolie. Kruid met peper en zout en giet dit over de veldsla.
Hak de noten grof en gril ze goudbruin in een pannetje in een scheutje notenolie. Werk er de opgevulde witloofstronken mee af.
Serveer de stronken met het slaatje en wat stokbrood.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.