Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Préparation
Verwarm de oven voor op 200°C.
Prik gaatjes in de aardappelen met een vork, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Laat de aardappelen 45 à 60 minuten garen, afhankelijk van hun grootte.
Pel de ui en snipper fijn. Meng het gehakt met de helft van de gesnipperde ui, de ketchup, het paneermeel, gerookte paprikapoeder en kruid met peper en zout. Vorm er met vochtige handen 8 ballen van.
Wikkel de spekplakjes om de gehaktballen. Rijg ze eventueel aan spiesjes en bak ze in olijfolie rondom goudbruin en gaar.
Snijd de tomaten en de komkommers in blokjes. Meng onder elkaar en voeg de rest van de ui en de maïsblokjes toe. Pers de look en snijd de koriander fijn. Meng beiden onder de tomaten-komkommersalsa en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.
Pers voor het sausje de look en snijd de chilipeper fijn. Verwarm de gelei op een laag vuur en voeg de balsamico, de look en de chilipeper toe. Laat 1 minuut pruttelen en zet dan het vuur uit. Bestrijk er de gehaktballen mee.
Neem de aardappelen uit de oven en snijd ze in de lengte in, druk ze iets open en vul ze met wat sla en een lepel tomaten-komkommersalsa.
Werk af met de resterende koriander. Serveer de aardappel met de gehaktballen, de rest van de salsa en de rest van het sausje.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.