Festivalgerechten met konijn? ’t Zal wel zijn!
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Festivals zijn intussen meer dan alleen muziek en indrukwekkende podia. De gerechten die je op festivals kunt eten, zijn een onmisbaar onderdeel van de festivalervaring geworden. Kon je geen tickets van je favoriete festival bemachtigen, maar wil je thuis toch hetzelfde gevoel creëren en uitpakken met zelfgemaakte festivalgerechten? Dan zijn deze recepten met konijn van bij ons beslist iets voor jou. Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!
Een smaakfestijn met konijn
De traditionele festivalklassiekers als frietjes, hamburgers en hotdogs zijn altijd populair. Festivals bieden voor elk wat wils. Dat geldt ook voor konijn. Je kunt er veel meer mee doen dan enkel winterse stoofgerechten klaarmaken. Denk maar aan streetfood uit alle windstreken: van quesadilla tot pulled rabbit, de wereld ligt aan je voeten. We zetten voor jou onze favorieten op een rij.
Hola quesadilla!
Een quesadilla is de Mexicaanse variant van onze croques of tosti’s. Het idee is hetzelfde, maar je gebruikt wraps in de plaats van sneetjes brood. Je kunt uiteraard een quesadilla maken met ingrediënten van eigen bodem. In ons recept gingen we aan de slag met konijnenbouten. Bestrijk de wraps met bonenpuree en beleg ze met de spinazie, stukjes konijn en geraspte kaas. Even bakken in de pan, tot de kaas gesmolten is. Bekijk de video en kom te weten hoe je de quesadilla samenstelt.
Tip: koken met hoeve- of bioproducten?
Voor alle ingrediënten die je nodig hebt voor onze recepten, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je producten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.
Probeer jij een van onze recepten met konijn?
Laat het ons weten en post een foto of video van jouw festivalgerecht op X, Facebook of Instagram met #lekkervanbijons of tag ons.
Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.