Salade met geroosterde venkel

Recepten met geitenkaas: mèèèga lekker!

Kooktips

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Geitenkaas is een veelzijdig ingrediënt dat je in allerlei gerechten kan gebruiken. En hoewel er voor- en tegenstanders zijn van deze kaas, zijn wij volledig fan! Met de juiste combinaties wordt je gerecht met geitenkaas een echte smaakbom. Ontdek hoe je zelf aan de slag gaat met geitenkaas.

Welke soorten geitenkaas zijn er?

Net zoals kaas van koemelk vind je ook geitenkaas in verschillende soorten. Zo is er zachte geitenkaas, harde geitenkaas en verse geitenkaas. Wist je trouwens dat geitenkaas minder lactose bevat dan kaas van koemelk? Ideaal dus wanneer je hier gevoelig voor bent.

Ga je koken met geitenkaas, kies dan voor geitenkaas van bij ons. De geitenkaas die je hier koopt is het resultaat van puur vakmanschap, en dat proef je! Je vindt een ruim aanbod in de supermarkt, maar je kunt ‘m ook recht van bij de boer kopen, bijvoorbeeld bij geitenboerderij Polle in Lichtaart, ’t Klepperke in Hoevenen, Kaasmakerij Karditsel in Lummen of Geitenboerderij ’t Eikenhof in Lokeren.

Quiche of groententaart van zoete aardappel met verse geitenkaas. Aangesneden op een wit bord met zwart randje en zilveren taartschep. Links van het bord staan witte molens van peper en zout en rechtsboven liggen enkele bieslooktakjes met keukenschaartje. Dit alles op een witte houten tafel.

Deze topcombo’s met geitenkaas moét je proberen

Wil je aan de slag met geitenkaas, dan zijn er een paar combinaties die je absoluut moet kennen. Met deze combo’s creëer je de ultieme smaakbeleving:

  • Door zijn zachte, nootachtige smaak laat geitenkaas zich heerlijk combineren met zoete ingrediënten. Denk aan honing, druiven, peer, appel, aardbei, rozijnen — warm of koud, alles kan.
  • Een frisse toets steekt lekker af tegen de smaak van geitenkaas. Daarom is deze kaas een echte topper in salades. De combinatie met krakend verse sla, sappige tomaten, frisse blokjes komkommer of de lichte bitterheid van witloof is superlekker.
  • Ook noten en geitenkaas vormen een hemelse combinatie. Gehakte walnoten, amandelschilfers, geroosterde pistachenootjes: ze passen perfect in een salade met geitenkaas en zijn ideaal om wat bite toe te voegen.
  • Wil je jouw geitenkaasje graag bijkruiden, kies dan voor tijm en rozemarijn. Kort onder de grill, een beetje honing erover, en je hebt een heerlijk hapje.

Dessert met geitenkaas

Zelfs bij het dessert laat geitenkaas je niet in de steek. Verras je tafelgasten nog een laatste keer met een heerlijke crème brûlée met geitenkaas.

Tip: Van alles wat lekker is om in onze recepten met geitenkaas te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie.

Vooruit met de geit, het is aan jou!

Geitenkaas is zo enorm veelzijdig dat er voor iedereen wel een gerecht is om van te genieten. Zag jij een recept dat je zeker wil uitproberen? Of smul jij nog op een andere manier van geitenkaas? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of X met #lekkervanbijons.

Volg ons op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de lekkerste nieuwtjes van bij ons.