Slagerij Breughel
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Products
À propos
Who we are
Zaakvoerders Bart Callens en Annelies Clincke openden de deuren van Slagerij Breughel op 10 januari 2024. Ze zijn sindsdien, door hun eigen inzet en toegewijd personeel, uitgegroeid tot een echte kwaliteitsslagerij!
Met het vernieuwde, uitgebreide atelier dat helemaal voorzien is van de modernste machines en de recent vernieuwde winkel, willen ze de ambacht en vakkundigheid tot bij de klanten brengen. Ook met het rund- en varkensvlees maken ze het verschil door te kiezen voor niet-geforceerde maar pure rassen.
What products can you find here?
Slagerij Breughel is sinds begin 2023 begonnen met het fokken van Mangalica-varkens.
Mangalica, ook bekend als het Hongaarse wolvarken, zijn unieke varkens die genetisch gezien niet ontworpen zijn om grote hoeveelheden vlees te produceren. In plaats daarvan ontwikkelen Mangalica-varkens snel een laag spek en is hun vlees rijkelijk gemarmerd met intramusculair vet. De varkens genieten van vrije uitloop in de wei en beschikken natuurlijk over een stal voor beschutting tegen zon of regen – een zeldzaam soort huisvesting die tegenwoordig bijna nergens meer te vinden is. Het streven is om het gehele dier te verwerken, van snuit tot staart, waarbij de pronkstukken de traditioneel gezouten en gedroogde hammen zijn die tot wel 3 tot 4 jaar rijpen.
Contact & opening hours
8750 Wingene
Delivery options
Payment options