Producten connect

It’s a match: Hof ter Vrijlegem en 't Groentehuisje

Verhaal

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Samenwerking Hof ter Vrijlegem en 't Groentehuisje

Twee voedingsprofessionals slaan de handen in elkaar na hun kennismaking via het platform ‘Lekker van bij ons Connect’. Wie op zoek is naar nieuwe afzetmarkten, lokale producten of andere samenwerkingen, kan zich gratis registreren op het platform. Ann Saerens van Hof ter Vrijlegem en Charlotte Nobels van ’t Groentehuisje vertellen ons meer over hun smaakvolle samenwerking.

Hof ter Vrijlegem is een landbouwbedrijf in Mollem, dat al vier generaties lang in de handen is van de familie Saerens. Op het bedrijf wordt koolzaad geteeld, dat geperst wordt tot koolzaadolie. De olie wordt verwerkt in dressings, chili-olie, mayonaise en tartaar. De producten worden verkocht in hun eigen hoevewinkel, bij collega-landbouwers of groentewinkels.

’t Groentehuisje is een fruit- en groentewinkel met vestigingen in Moerzeke en Uitbergen. Het assortiment bestaat voornamelijk uit producten van eigen kweek zoals aardappelen, sla en bloemkolen en producten van lokale producenten.

Hoe heb je Lekker van bij ons Connect leren kennen?

Ann (Hof ter Vrijlegem): “We ontvingen een mailtje van Recht van bij de boer met informatie over Lekker van bij ons Connect. Het leek ons een interessant platform, aangezien we steeds op zoek zijn naar nieuwe afzetmarkten voor onze koolzaadproducten. Als je regelmatig zelf op prospectie gaat, weet je hoe moeilijk het is om goede adressen te vinden. Met Connect weet je meteen dat het andere bedrijf openstaat voor een samenwerking. Dat bespaart me veel tijd.”

Charlotte (’t Groentehuisje): “Ik was al een tijdje op zoek naar yoghurt en honing om aan ons assortiment toe te voegen. We staan bekend om onze selectie lokale producten. Ik zocht op Recht van bij de boer naar korte-keten-producenten, en zag daar de link naar Lekker van bij ons Connect. Ik heb meteen een profiel aangemaakt!”

Welke doelen wil je bereiken met Lekker van bij ons Connect?

Ann (Hof ter Vrijlegem): “We zijn op zoek naar collega’s met hoevewinkels, gespecialiseerde groentewinkels of traiteurs die onze producten willen opnemen in hun assortiment. We mikken op kleinere zaken, omdat we graag samenwerken met collega’s die het verhaal achter ons product willen vertellen.”

Charlotte (’t Groentehuisje): “Enerzijds bieden we onze klanten graag nieuwe, kwalitatieve en lokale producten aan. We werken graag samen met korte-keten-bedrijven. Mensen weten graag waar producten vandaan komen, en wij geven daar met plezier een woordje uitleg over. Anderzijds willen we ook zelf fruit en groenten leveren aan horecazaken en hoevewinkels.”

Wie nam het initiatief voor een samenwerking?

Ann (Hof ter Vrijlegem): “Ik ontving een matchsuggestie met ’t Groentehuisje in mijn mailbox. In het mailtje staat kort uitgelegd wat het bedrijf doet en wat een potentiële samenwerking zou kunnen inhouden. Heel handig! Hierin las ik dat ze op zoek waren naar lokale producten. Het leek de perfecte match. Ik heb meteen contact opgenomen om onze producten voor te stellen.”

Charlotte (’t Groentehuisje Moerzeke): “Ik had nog maar net een profiel aangemaakt op Lekker van bij ons Connect en ik kreeg al telefoon van Ann. Ann is de producten van Hof ter Vrijlegem komen voorstellen. Niet alleen de persoonlijke klik maar ook de klik met ons assortiment was er meteen.”

Zijn er nog toekomstige doelen die je graag zou willen bereiken met LVBO Connect?

Ann (Hof ter Vrijlegem): “Ik hoop dat er nog veel interessante leads op ons pad komen via Connect. Momenteel komen er al drie samenwerkingen uit voort. Dat aantal mag zeker nog groeien.”

Charlotte (’t Groentehuisje): “We zijn momenteel tevreden over ons assortiment. Maar ik hou mijn ogen open voor nieuwe, interessante producten.”

Zou je andere voedingsprofessionals aanraden om zich te registreren?

Ann (Hof ter Vrijlegem): “Het platform doet wat het belooft. Het is dus zeker een aanrader! Hoe meer voedingsprofessionals zich registreren, hoe groter de kans dat er nog matches uit voortkomen.”

Charlotte (’t Groentehuisje): “Ik zou het platform zeker aanraden. De registratie neemt niet veel tijd in beslag en de matchsuggesties via e-mail zijn erg nuttig. Je krijgt ook meteen inzicht in de doelen van de andere bedrijven. Zo kan je zelf bepalen of er een mogelijke samenwerking inzit!”

Ben je ook op zoek naar lokaal lekkers om op te nemen in je assortiment of de professionele partner van je dromen? Registreer je nu gratis op Lekker van bij ons Connect en vind je match!