Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Varkenshaasje met champignonsaus en wortelen
Dit varkenshaasje met champignonsaus en wortelen is een heerlijke klassieker die jong & oud zal smaken. Serveer dit gerecht lekker met ovengeroosterde aardappeltjes voor een complete en smaakvolle maaltijd. Ideaal voor zowel een doordeweekse avond als een gezellig etentje.
Préparation
Snijd de wortelen in plakjes. Snijd de champignons in 4.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaal in met boter.
Kruid het vlees rondom met peper en zout. Plooi het dunne gedeelte van de varkenshaasjes om, zodat de varkenshaasjes overal even dik zijn. Omwikkel ze vervolgens met het spek en zet eventueel vast met een prikker. Bak ze rondom bruin in hete boter en leg ze in de ovenschaal.
Doe wat extra boter in de pan en roerbak de wortelplakjes een 5-tal minuten. Voeg de champignons toe en bak goudbruin. Snipper het sjalotje, pers de look en voeg toe. Roerbak nog 1 minuut. Blus de pan met de wijn en laat de alcohol verdampen.
Voeg de room toe en breng aan de kook. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Laat op een zacht vuur 1 minuut pruttelen. Zet het vuur uit en roer er de peterselie onder. Giet de saus over de varkenshaasjes en plaats de ovenschaal ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven.
Haal de varkenshaasjes uit de oven en laat nog 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en verdeel ze over 4 borden. Schep er de champignonsaus bij en werk af met extra peterselie.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.