Zwartkleurige tajine met gehaktballetjes van lamsvlees, afgewerkt met verbrokkelde feta. Er staat een portie couscous naast de tajine.

Lamsgehakt: verrassend veelzijdig in de keuken

Kooktips

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Gehakt is zonder twijfel een van de meest populaire en veelzijdige vleesproducten. Varkens-, kalfs- en rundergehakt zijn toppers, en ook met lamsgehakt kan je heel wat heerlijke gerechten maken - van sappige gehaktballetjes tot verrassende burgers en zelfs pizza. Ben je op zoek naar recepten met lamsgehakt van eigen bodem of naar tips om lamsgehakt klaar te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Pastorale: hemels lamsvlees van bij ons

Lamsgehakt heeft een vrij uitgesproken smaak. Het smaakt iets feller door dan bijvoorbeeld varkens- of rundergehakt. Wel proeft het subtieler dan schapenvlees: een mooie gulden middenweg!

Zoals bij elke vleessoort zijn er ook binnen het lamsvleesassortiment stukken die mager, gemiddeld vet of vet zijn. Het vetgehalte van lamsgehakt hangt af van de gebruikte stukken vlees en van hoe het gehakt verder op smaak is gebracht. Wissel gehaktbereidingen geregeld af met een mager stukje vlees. Tijdens het bakken smelt het vet grotendeels weg. Bovendien is het vet een meerwaarde voor de smaak.

Ga je een recept met lamsgehakt maken, kies dan voor lamsvlees met het Pastorale-label. Pastorale is al sinds 1992 hét keurmerk dat garant staat voor puur en lekker kwaliteitslamsvlees van eigen bodem. Lees hier meer over lamsvlees met het Pastorale-label.

Pastorale : la meilleure viande d’agneau de chez nous
Zwartkleurige tajine met gehaktballetjes van lamsvlees, afgewerkt met verbrokkelde feta. Er staat een portie couscous naast de tajine.

Tips om lamsgehakt te bereiden

  • Lamsvlees met het Pastorale-keurmerk wordt op een aantal verkooppunten aangeboden. Wil je graag koken met lamsgehakt, houd er dan rekening mee dat je dit best op voorhand even navraagt of bestelt.
  • Vers lamsgehakt in huis gehaald? Verwerk het bij voorkeur zo snel mogelijk. Je kan het 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren of tot de uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking.
  • Wil je het lamsgehakt wat langer bewaren, dan kan je het perfect invriezen. In de diepvries blijft het 3 maanden goed.
  • Ga je koken met lamsgehakt, haal het vlees dan een half uurtje op voorhand uit de koelkast. Verwijder de verpakking en leg het gehakt op een bord: zo kan het rustig op kamertemperatuur komen.
  • Omdat lamsgehakt best wat vet bevat, kan het vlees slinken tijdens het klaarmaken. Wil je vermijden dat ook de vleessappen verloren gaan, meng dan wat broodkruim of een ei door het lamsgehakt.
  • Geef je lamsgehakt een lekker extraatje door er gesnipperde of gefruite ui onder te mengen, wat fijne peterselie, mild paprikapoeder of een beetje brood geweekt in citroensap.

Tip: Van alles wat lekker is om in onze recepten met lamsgehakt te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve, buurderij of boerenmarkt in jouw buurt? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten. Specifiek voor Pastorale-lamsvlees van bij ons kan je terecht bij de Pastorale-verkooppunten.

Laaiend enthousiast over Pastorale-lamsvlees?

Lamsgehakt is een superlekker ingrediënt dat je in tal van gerechten kan verwerken. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om Pastorale-lamsvlees te bereiden. Ben jij laaiend enthousiast over lamsvlees, lees dan zeker ook ons artikel met tips en recepten om lamsvlees te bereiden. Heb je een van onze recepten uitgeprobeerd? Foto’s of video’s zijn altijd welkom via FacebookInstagram of X met #lekkervanbijons.

Volg ons op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de lekkerste nieuwtjes van bij ons.