Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Préparation
Smelt een klont boter in een diepe pan. Snijd de champignons in partjes in bak ze in de boter op hoog vuur goudbruin. Snipper de sjalotten en pers de look en voeg toe. Bak nog 1 minuut verder. Schep alles uit de pan.
Doe opnieuw wat boter in de pan en bak er nu het vlees in. Bestrooi met de bloem en roerbak nog 1 minuut. Blus met de bouillon en het bier (het vlees moet zeker onder staan) en breng aan de kook. Leg er het kruidentuiltje bij, zet het deksel half op de pan en laat ongeveer 1 uur op een zacht vuur sudderen. Schep er de champignons en de zilveruitjes halverwege de kooktijd bij.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het bladerdeeg in 8 vierkanten van 8 op 4 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg opnieuw met een vel bakpapier en plaats een tweede bakplaat op het bovenste bakpapier, zo blijven ze mooi plat na het bakken. Bak ze 10 minuten in de oven.
Verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier, wrijf de bladerdeegplakjes in met één losgeklopte eidooier en bak ze opnieuw 10 minuten in de oven of tot de plakjes bladerdeeg goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
Kluts de andere eidooier onder de room en voeg al roerend toe bij de fricassee. Laat niet meer koken. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
Leg op elk bord een plakje bladerdeeg. Schep er de kalfsfricassee op en verdeel er wat kervel over. Sluit met een ander plakje bladerdeeg en schep er opnieuw fricassee op. Werk af met kervel en serveer eventueel met een extra partje citroen.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.