Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Hartige taart van filodeeg, Passendale kaas en rozemarijn
Deze hartige taart van filodeeg met Passendale kaas en rozemarijn is een knipoog naar raclette, maar dan met kaas van bij ons en in een heerlijke krokante taartvorm. De zachte, gesmolten kaas in combinatie met het knapperige filodeeg en de geurige rozemarijn maakt dit gerecht perfect als borrelhapje, lunch of bijgerecht. Een verrassende twist die zowel kaasliefhebbers als fijnproevers zal bekoren!
Préparation
Maak eerst de gepekelde groentjes
Snijd de komkommer in dunne plakjes of in 4 gesneden in de lengte.
Doe de komkommerplakjes in een schone glazen pot. Giet het azijnmengsel over de komkommers tot ze volledig onder staan. Druk ze eventueel aan om er zeker van te zijn dat alles goed ondergedompeld is.
Sluit de pot goed af en zet hem minimaal 1-2 uur in de koelkast, maar bij voorkeur een hele nacht om de smaken goed in te laten trekken.
Bewaar de pot in de koelkast; hij blijft tot ongeveer een week houdbaar.
Varieer gerust met allerlei groenten zoals rode ui of wortel.
Voor de hartige taart
Vouw elk vel filodeeg dicht als een waaier en schik ze naast elkaar in een rechthoekige bakvorm bekleed met bakpapier. Schik er de blokjes kaas tussen.
Smelt de boter en giet over het deeg.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het deeg 10 minuten.
Meng ondertussen het ei met de melk en hak de rozemarijn. Roer goed onder elkaar en kruid met peper en zout. Haal de kaastaart uit de oven en giet er het melkmengsel over.
Plaats het geheel nogmaals in de oven voor 40 minuten.
Serveer de hartige kaastaart met de gepekelde groentjes.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.