Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Tiramisutaart met hazelnootbodem
Deze tiramisutaart met hazelnootbodem is een verfijnde twist op de klassieke tiramisu. Perfect als afsluiter van een feestelijk diner of om jezelf gewoon eens te verwennen!
TIP: Laat de taart een nacht rusten in de koelkast, zo komen de smaken nóg beter tot hun recht.
Préparation
1 dag op voorhand
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter voor de bodem.
Verkruimel de koekjes en meng ze samen met de hazelnotenpoeder met de gesmolten boter. Bekleed een springvorm met bakpapier en leg er de koekjesmengeling op.
Druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng de mascarpone met de eierdooiers, de vanillesuiker en de bloemsuiker tot een homogene massa. Snijd de biscuitbodems op maat van de springvorm (26 cm diameter). Leg één bodem in de springvorm op de koekjes.
Meng de koffie met de Amaretto en verdeel de helft om over de taartbodem in de vorm.
Gebruik een eetlepel om zo elk stukje biscuit met de koffie te bedruipen.
Strijk 1/3 van de mascarponeroom over de taartbodem. Bedek met de tweede biscuitbodem en verdeel er op dezelfde manier de resterende koffie over.
Werk de bovenkant af met nog 1/3 van de mascarponeroom. Doe het laatste derde van de mascarpone in een spuitzak en spuit er dotjes van op de bovenkant van de taart.
Op de dag zelf
Haal de taart uit de koelkast en haal voorzichtig uit de springvorm.
Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.