Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Breughelplank met potjesvlees
Zin in een tapasschotel, maar dan met een Vlaamse twist? Deze breughelplank met potjesvlees zit bomvol lokale producten vleespaté en graantjesmosterd uit eigen streek, ambachtelijke kaas en natuurlijk het traditionele potjesvlees. Perfect voor een gezellige borrel of een uitgebreid aperitiefmoment. Een smaakvolle ode aan onze culinaire tradities!
Préparation
Maak eerst het potjesvlees
Snijd de wortel, selder en sjalotten in grove stukken.
Doe het vlees in een kookpot en zet net onder water.
Voeg de stukken groenten toe, de peperbollen, kruidnagel en het kruidentuiltje.
Breng aan de kook , draai het vuur lager en laat 1 uur rustig sudderen. Het vlees moet goed gaar zijn.
Haal het vlees uit de kookpot en zet opzij.
Week de gelatine in koud water.
Zeef het kookvocht en vang de hoeveelheid op die nodig is (zie ingrediëntenlijst).
Doe dit kookvocht terug in de kookpot, voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe en verwarm het geheel. (!)Opgelet niet laten koken.
Proef en kruid eventueel met peper en zout.
Snijd het vlees ondertussen en verdeel onder de weckpotjes of terrinevorm. Voeg ook wat groentjes uit de bouillon toe samen met citroenschijfjes en laurierblad toe.
Overgiet met het opgewarmde kookvocht. Kruid eventueel nog extra met een laurierblaadje en wat roze peperbollen. Sluit goed af en laat eerst op kamertemperatuur afkoelen. Plaats daarna in de koelkast om volledig op te stijven.
Maak de toastjes
Snijd het zuurdesem stokbrood in heel fijne plakken, besprenkel met olijfolie en laat 10 minuten in de oven roosteren of tot de toast krokant en goudbruin is.
Maak de breugelplank
Neem een grote serveerplank, schotel of natuursteen.
Rol rolletjes van of maak elegante hoopjes van de Belgische charcuterie. Snijd pensen in schijfjes en de Belgische kazen in driehoekjes of blokjes.
Dresseer alle vleesjes en kaas op de schotel, samen met het potjesvlees, een potje mosterd, zilveruitjes, augurkjes en enkele fruitjes of noten.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.