Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Soep van geroosterde butternut en wortelen met groene kruiden
Deze soep van geroosterde butternut en wortelen is een echte smaakbom. Het roosteren van de groenten geeft een diepe, zoete smaak, terwijl de frisse groene verse kruiden voor een perfecte balans zorgen. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd op koude dagen. Gezond, verwarmend en heerlijk!
Préparation
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de groenten in hapklare stukken en meng met olijfolie, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, zout en peper.
Verspreid de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in de oven voor 30 minuten, of tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn.
Doe de geroosterde groenten in een soepkom en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Mix de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de topping
Doe de koriander, peterselie, lente-ui, groene peper, olijfolie en citroensap in een hakmolen of vijzel. Pureer tot een grove massa. Voeg zout naar smaak toe.
Snijd het brood in blokjes. Meng de broodblokjes met olijfolie en geperste knoflook in een kom. Verdeel ze over een bakplaat en rooster in de oven op 200°C gedurende 8-10 minuten tot ze knapperig zijn.
Afwerking
Schep de soep in kommen. Besprenkel met een lepel van de groene topping, voeg de croutons toe en garneer met geroosterde pompoenpitten.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.