Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Dip van geroosterde butternut met spek, salie en noten
Deze dip van geroosterde butternut met spek, salie en noten is een smaakvolle traktatie. Perfect als dip voor brood, crackers of groenten, en ideaal voor een gezellige borrel of originele snack!
TIP: Maak een vegetarische versie door de spekblokjes weg te laten, net zo lekker!
Préparation
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pers de look en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Roer er het komijnzaad onder en kruid met peper en zout.
Halveer de butternut in de lengte, verwijder de zaadlijsten en bestrijk de binnenkant met de kruidenolie. Leg de helften met de snijkant naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk nu de bovenkant met de kruidenolie en plaats ongeveer 25 minuten in de oven tot de pompoen zacht is.
Snijd de chilipeper in ringen en hak de walnoten grof.
Bak ondertussen de salieblaadjes krokant in olijfolie. Schep de salieblaadjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak nu de spekblokjes krokant in de olie. Voeg de chilipeper en de gehakte walnoten toe en de honing. Roer goed en laat een 2-tal minuten verder bakken.
Haal de butternut uit de oven en schep het zachte vruchtvlees in een blender. Voeg de geitenkaas, honing en een scheutje olijfolie toe. Mix glad.
Schep de dip in een diep bord. Verdeel er het spek-notenmengsel over en werk af met de krokante salieblaadjes. Serveer met toast of crackers.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.