Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Geroosterde spruitjes met burrata
Geef spruitjes een luxe upgrade met dit gerecht van geroosterde spruitjes en burrata. De knapperige, goudbruine spruitjes combineren perfect met de romige, zachte burrata. Een verrassend bijgerecht of lichte maaltijd dat zowel lekker als elegant is. Eenvoudig te maken en gegarandeerd een hit aan tafel.
Préparation
Verwarm de oven voor op 220°C.
Kuis de spruitjes en kook ze net niet beetgaar in gezouten water, zo’n 4-tal minuten.
Giet de spruitjes af en spoel ze onder koud water. Doe ze in een kom en dep ze goed droog met keukenpapier.
Hussel ze met een scheutje olijfolie, de helft van de kaas, chilipoeder, peper en zout. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en plet ze met een aardappelstamper of de onderkant van een groot en stevig glas.
Zet de groenten 10 à 15 minuten in de oven. Keer de spruitjes om, bestrooi ze met de resterende kaas en zet nogmaals 5 à 8 minuten onder de ovengrill.
Meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar.
Haal de groenten uit de oven en schep ze in een kom. Bedruppel met 2/3de van de dressing. Verdeel de rucola over de borden en schep er de spruitjes op. Bestrooi met de noten en plaats er de burrata bij. Druppel er nog wat van de dressing over en werk af met enkele blaadjes verse basilicum.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.