Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Appelstrudel-pannenkoek
Deze appelstrudel pannenkoek combineert het beste van twee klassiekers. Met zoete appeltjes, rozijnen, kaneel en een dunne pannenkoek is dit gerecht een ware traktatie. En alsof dat nog niet genoeg is: de romige vanillesaus maakt het helemaal af. Perfect als dessert, brunch of gewoon als zoete verwennerij. Eenvoudig te maken en onweerstaanbaar lekker!
Préparation
Week de rozijnen 10 à 15 minuten in warm water.
Maak het pannenkoekenbeslag en meng de bloem, het zout en de suiker in een mengkom. Voeg nu de melk en het ei toe. Mix tot een glad beslag. Laat even rusten.
Giet de rozijnen af en dep ze goed droog.
Schil de appelen en snijd ze in blokjes.
Meng de appelblokjes samen met de rozijnen, suiker en kaneel in een kom en laat 15 minuten trekken.
Bak in een pannenkoekenpan 1 pannenkoek per persoon ongeveer, in hete boter.
Doe de appelblokjes en rozijnen, samen met het vocht, in een pannetje en breng op een zacht vuur aan de kook. Meng het maïszetmeel met een klein scheutje water en bind er de appelblokjes en rozijntjes mee. Zet het vuur uit en roer er de walnoten onder.
Roer de suiker door het puddingpoeder en giet er 3 eetlepels van de melk bij. Roer goed.
Verwarm de rest van de melk en voeg het puddingpapje al roerend toe.
Breng al roerend aan de kook en laat de vanillesaus ongeveer 2 minuten koken op een zacht vuur.
Schep een lepel appel-rozijnenvulling op elke pannenkoek en plooi toe. Leg telkens 1 of 2 gevulde pannenkoeken op elk bord, lepel er wat van de vanillesaus over en bestrooi eventueel met extra kaneelpoeder.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.