Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Gevulde ravioli van konijn met saliebotersaus
Deze gevulde ravioli met konijn en een aromatische saliebotersaus is pure verfijning op je bord. De vulling en de geurige botersaus maken dit gerecht perfect voor een speciaal diner of feestelijke maaltijd. Een Italiaanse klassieker met een unieke twist!
Préparation
Rasp de schil van de sinaasappel tot je 1 koffielepel hebt en bewaar.
Bak in een scheutje olijfolie de bouten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Blus met de rode wijn, het sap van de appelsien en de bouillon. Voeg laurier en tijm toe en dek af. Laat op een laag vuur 45-50 minuten garen.
Haal het vlees van de bouten, voeg bij de saus en laat indikken tot een ingedikte kleverige saus. Laat afkoelen.
Meng de pastabloem met de eieren en kneed tot een samenhangend deeg.
Wikkel in folie en laat op kamertemperatuur 30 minuten rusten.
Snijd de knoflook in plakjes. Doe de knoflook, sinaasappelzeste, salie, tijm en boter in een steelpannetje en verwarm enkele minuten op een laag vuur. Zet opzij.
Rol het deeg met een pastamachine of deegrol heel dun uit (2-3 mm) op een met bloem bestrooid oppervlak.
Op de helft van de lappen deeg leg je hoopjes van ongeveer 1 eetlepel vlees. Leg de hoopjes vlees ver genoeg uit elkaar.
Wrijf het deeg rond de vulling in met water en beleg met een lap deeg. Duw rond de vulling goed aan.
Duw met een uitsteekvorm cirkels uit het deeg rond de vulling (ongeveer diameter 10 cm).
Bestrooi met griesmeel en bewaar op een koele plek.
Kook de ravioli in een grote pot kokend licht gezouten water beetgaar.
Laat uitlekken en leg in de pan met de saliebotersaus. Laat samen even opwarmen.
Serveer.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.