Visgerechten met een exotische twist
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Een Oostends vispannetje, zeetong meunière, roggevleugels met kappertjes… Stuk voor stuk verrukkelijke klassiekers uit de Vlaamse keuken. Vis die onze vissers aan land brengen past ook perfect in gerechten met een buitenlandse toets. Met deze visgerechten voel je je zo op vakantie!
Deze 10 visrecepten nemen je mee op wereldtournee
Onze seizoensvissen konden proeven van de zuiderse, Aziatische en Arabische keuken en dat leverde 10 fantastische recepten op.
- Rog: gebakken of gepocheerd is hij een streling voor de tong. Roggevleugels kan je ook in de oven klaarmaken. Onze Cannelloni van rog en spinazie ging 6 minuten in de oven op 180°C en hopla: la dolce vita op je bord!
- Hondshaai: met z’n lekkere stevige vlees kan je alle kanten op. Met hondshaai in zoetzure saus serveer je een topper voor groot én klein.
- Rode poon: krokant gebakken in de pan overtuigt hij altijd. Met rode poon met couscous en geroosterde rode paprika wanen je smaakpapillen zich zo in Marokko. Ook superlekker: rode poon met ratatouille = bonjour la douce France! Of speel een match België-Italië met tagliatelle, asperges en rode poon.
- Pollak: een kabeljauwachtige met fijn en gelaagd vlees, minder gekend dan de kabeljauw maar wel even smakelijk. Onze Indische curry met pollak is een echte smaakbom.
-
Zeebarbeel: een zeer verfijnde vissoort die erg goed past in zuiders geïnspireerde gerechten. Voor een optimale smaak koop je best de filets met vel. Het kleurt bovendien prachtig in de pan. Zo gezegd, zo gedaan: onze risotto met paddenstoelen en zeebarbeel en zeebarbeel op z’n zuiders zijn om je vingers en duimen bij af te likken.
- Zeewolf: het visvlees is wit en stevig van structuur. Zeewolf komt goed tot zijn recht gebakken en op de grill. Met een saltimboca van zeewolf met een rucolaslaatje zit je zo in Italië.
- Onder het motto ‘van alles een beetje’: vispapillote ‘bouillabaisse’ = twee vliegen in één klap. Deze topper uit de Franse keuken maakten we klaar op de barbecue.