Cloud eggs maken doe je zo
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Gekookt, geroerd, gepocheerd of als omelet… Word jij ook blij van een ei? Dan zal je helemaal in de wolken zijn van cloud eggs! Deze ‘wolkjes van ei’ zien er niet alleen lekker uit, ze zijn het ook. Met deze tips en recepten wordt cloud eggs maken een… eitje!
Cloud eggs: wie zijn ze?
Cloud eggs bestaan uit luchtig geklopt eiwit dat wordt gebakken in de oven met in het midden een gegaarde eierdooier. Voor een extra smaaksensatie kan je toppings zoals stukjes ham, kaas… toevoegen. Het beste nieuws? Je kan ze maken zonder vetstof en de oven doet het werk voor jou. Als je een cloud egg zonder toppings eet, bevat het maar 90 kcal. Dat is nog geen 5% van de totaal aanbevolen hoeveelheid calorieën per dag (gemiddeld zo’n 2000 kcal).
Cloud eggs: hoe maak je ze?
Cloud eggs maken is makkelijk. Als je deze stappen volgt, kan het niet misgaan. Om 1 cloud egg te maken, heb je 1 ei nodig. Kook je voor 4 personen, voorzie dan m.a.w. 4 eieren.
- Breek de eieren en houd de eierdooiers apart.
- Klop het eiwit tot schuim (net zoals bij chocolademousse of meringue), breng verder op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 4 wolkachtige hoopjes met het eiwit en leg ze verspreid op de plaat. Maak een kuiltje in het midden met de bolle achterkant van een lepel. Bak de eiwithoopjes in de voorverwarmde oven gedurende 4 à 5 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en leg een eierdooier in elk kuiltje. Bak nog 2 minuten verder. En hopla, je cloud eggs zijn klaar!