Fileren kabeljauw

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

  • ontschub de kabeljauw door met de botte kant van het mes van staart naar kop te schrapen
  • snijd met de punt van het mes het vel net boven de graat door
  • begin het eigenlijke fileren halverwege
  • laat het mes langs de graat glijden tot op het midden
  • haal het mes over de middengraat en snijd verder door
  • haal het staartstuk er af
  • snijd het stuk weg waar de kop aangezeten heeft
  • gebruik een visschaar om de grote buikgraten door te knippen
  • doe dit tot op het einde van de buikholte
  • snijd de filet er nu volledig af
  • door het mes kort over de graat te zetten, is er zo goed als geen visvlees blijven hangen

kabeljauw, de filet opkuisen

  • snijd de buikgraten weg door tegen de graten omhoog te snijden
  • laat zo veel mogelijk visvlees op de filet zitten

kabeljauw, ontvellen en portioneren

  • snijd langs de middengraat om het haasje uit de kabeljauw te snijden
  • snijd de graat uit het buikstuk
  • maak voor het ontvellen een kleine insnijding
  • zet het mes op 45 graden en beweeg zowel met het mes als het vel