Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Préparation
Maak het deeg
Doe het water bij de bloem en verbrokkel de gist. Kneed tot alles goed vermengd is. Doe er dan pas het zout en de suiker bij. Als deze van bij het begin in contact komen met de gist, verliest die veel van zijn kracht.
Doe het deeg over op het werkvlak en kneed verder tot een mooi elastisch deeg. Verdeel het deeg in stukjes van 35 tot 40 gram, rol er bolletjes van en leg die in een bebloemde schaal.
Dek af met keukenfolie en zet minstens 6 uur in de koelkast om de gist mooi de tijd te geven.
Maak de pizza
Verwarm de oven voor op 250°C.
Spoel de courgette en snijd in dunne ronde plakjes, ev met behulp van een mandoline.
Ontkorst de kazen en snijd ze in plakjes.
Haal het deeg uit de koelkast en vorm er tussen de vingertoppen platte schijfjes mee. Rol eventueel verder uit met de deegrol.
Prik het deeg in tegen het rijzen. Bestrijk de bodem met een grote toef zure room.
Verdeel de plakjes courgette en plakjes kaas over de pizza’s.
Bak de pizza’s 5 minuten in een zo heet mogelijke oven, bij voorkeur op 250°C.
Slaatje
Breng de gemengde sla op smaak met olijfolie, peper en grof zeezout.
Serveer het slaatje bij de pizza.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.