Zelfgemaakte biolimonade voor zomerse dagen
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Ben je steeds dezelfde limonade in de winkelrekken meer dan beu? Of wil je wel eens wat andere smaken proeven? Gelukkig kan je biolimonade en andere verfrissende drankjes gewoon helemaal zelf maken.
3 tips voor zelfgemaakte limonade
- Gebruik verse, seizoensgebonden ingrediënten voor de beste limonade. Voor alles wat je nodig hebt voor zelfgemaakte limonade vind je in de winkel een even lekkere bioversie.
- Varieer. Zeggen wij limonade, dan denk jij waarschijnlijk aan citroen, maar je kan ook limonade maken met heel wat andere producten. Denk bijvoorbeeld aan zomerfruit zoals aardbeien, frambozen en bramen die in de zomer volop in seizoen zijn. Verras jezelf en je tafelgenoten met unieke combinaties.
- Geen limonade zonder ijsblokjes. Zo blijft je drankje lekker fris.
Aan de slag! Zo maak je biolimonade
Stap 1: Maak een suikersiroop
De basis voor elke limonade is suikersiroop. Doe evenveel suiker als water in een pot, bijvoorbeeld 150g suiker en 150 ml water. Zet de pot op het vuur en breng aan de kook. Laat het mengsel sudderen tot de suiker volledig opgelost is. Haal van het vuur.
Dit is een basisrecept voor suikersiroop. Aarzel niet om te experimenteren met aromaten zoals tijm, honing en verschillende fruitsoorten. Deze laat je meekoken. Daarna haal je het mengsel door een zeef voor een egale siroop.
Stap 2: Leng aan met suiker of sap
Leng de suikersiroop aan met (spuit)water. Voor bovenstaande hoeveelheden raden wij aan om aan te lengen met ca. 850 ml. Je kan natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe zoet je jouw biolimonade wil. Gebruik daarom meer of minder water naar smaak.
Je kan ook aanlengen met citroensap voor traditionele limonade. Of probeer eens andere sappen. Aardbei, limoen, bessen, … De mogelijkheden zijn eindeloos.
Stap 3: Werk af
Versier of werk je karaf af met citroenschillen, stukjes aardbei of komkommer. Haal je mooiste glazen en flessen boven. Vul met ijsblokjes. Steek een papieren rietje in je glas. Kortom, leg de laatste hand aan jouw zelfgemaakte biolimonade.
3x recepten voor limonade
Ondertussen weet je dus hoe je limonade maakt, maar weet je ook welke smaken en producten perfect bij elkaar passen? Je kan natuurlijk experimenteren, maar doe je dat liever niet, dan helpen wij je op weg. De volgende recepten voor water met een smaakje kan je eenvoudig omtoveren tot zelfgemaakte biolimonade volgens de vorige stappen.
- water met komkommer, citroen en munt: leng aan met citroensap en (spuit)water. Werk af met schijfje komkommer. Laat even trekken in de koelkast. Serveer (ijs)koud.
- water met aardbeien, komkommer en tijm: laat de aardbeien en tijm meekoken met de suikersiroop. Zeef tot een egale siroop. Leng aan met spuitwater en werk af met schijfjes aardbei en komkommer.
- water met frambozen en vanille: laat de frambozen en vanille meekoken met de suikersiroop. Leng aan met spuitwater. Werk af met frambozen en een stokje vanille.