Wat hebben foodbloggers en Leonardo Da Vinci gemeen?
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
We beginnen bij het begin. Lang geleden werd er ergens in een klein Italiaans stadje een groot genie geboren. Hij kreeg de naam Leonardo Da Vinci en groeide uit tot een van de iconen uit de Renaissance. Zijn beroemdste schilderwerk is wellicht het Laatste Avondmaal, dat Jezus omringd door zijn apostelen afbeeldt. Tot op heden blijft het schilderij inspireren, vraag maar aan de Vlaamse foodbloggers. Toepasselijk verzamelden op Witte Donderdag een dertigtal foodbloggers rond de feestdis voor een ‘eerste avondmaal’. Wij waren erbij!
Het eerste avondmaal
Even recapituleren. Het laatste avondmaal is een fragment uit het Nieuwe Testament waarin Jezus aan zijn apostelen openbaart dat hij verraden zal worden door Judas. Het laatste avondmaal refereert naar de laatste keer dat de groep samen tafelt voor Jezus de kruisdood zou sterven.
Verraad onder de foodies?
Natuurlijk niet. De keuze voor een ‘eerste avondmaal’ had alles te maken met de visuele aantrekkingskracht van een gezamenlijke maaltijd rond een rijkelijk gevulde tafel. De paastafel werd prachtig aangekleed met keramiek van Ginger ceramics, houten snijplanken van Petit Patsy en een menu met lokale seizoensproducten om u tegen te zeggen van Food Luck.
Het verschil tussen fashionistas en foodbloggers?
Om helemaal zeker te zijn vroegen we de foodbloggers toch maar op de man af of er zeker geen Judas aanwezig was. Ze moesten er allen hartelijk om lachen. “Wij zijn foodbloggers geen fashion bloggers. Er is geen enkele reden om elkaar in de haren te vliegen.”
De meeste foodbloggers zijn geestesgenoten en kunnen goed overweg met elkaar. Ze communiceren zelfs geregeld met elkaar via een whatsappgroep. Sommigen gaan ook met elkaar op reis om samen nieuwe restaurants te ontdekken, anderen denken er dan weer over om samen kookworkshops op te zetten.
Meestal zijn ze eerder toevallig influencer geworden, vanuit een passie voor lekker eten. Soms verdienen ze er inmiddels hun dagelijks brood mee, maar vaak is het eerder een uit de hand gelopen hobby of een bijbaantje.
Foto hierboven. Dank aan de organisatie: Anniek van Tafelklap, Evelien van Good food good people good times, Myriam van Hap & Tap en Jozefien van Goestjes.
Op het menu een overdaad aan goede producten, lekkers van bij ons. Ze kozen voor een fris aperitief met het streekproduct Elixir D’Anvers of een mocktail op basis van venkel en appel.
De tafel was rijkelijk gevuld met heerlijke vleeswaren zoals Gandaham, gebakken rosbief, paté, vleesbrood en kop van de beste slagers uit het Gentse, kazen van bij ons, fishsticks van wijting, de vis van het jaar, bloemkooltaboulé met kipsatés, een aardappelsalade met witte asperges, eitjes en tartaarsaus, champignons met waterkersdressing, een salade van rabarber, rode biet, venkel en opgelegde ui. Ook de speltpizza met gekarameliseerd witloof, peer en walnoten ging vlotjes naar binnen. Daarbij dronken ze o.a. biologische bieren. Ze genoten van Ginette en geraakten al snel in een Delirium Tremens…
Een menu is niet compleet zonder een dessert: een zalige crème brûlée met de typische kruiding van een vlaai.
Ben jij ook fier op de producten van hier? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!