Conference-peer: de onbetwistbare nummer één
Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
De Conference-peer is de onbetwistbare nummer één onder de Belgische peren. Nergens anders zijn de omstandigheden beter dan hier. Het Belgische klimaat, de bodem en de goede zorgen van onze fruitkwekers maken er een absolute topper van.
Hij past uitstekend in zoete bereidingen en is verrukkelijk bij gevogelte, wild, kazen en veel meer. Hoe heb jij hem het liefst?
Peren bij het ontbijt of als snelle snack
Geef power aan je ontbijt met vers fruit. Voeg stukjes peer toe aan je havermout of maak een lekkere fruitsalade. Eet je liever brood 's morgens? Probeer dan zeker eens een boterham met peer en roomkaas.
Heb je wat meer tijd? Steek je handen uit de mouwen en maak deze boekweitpannenkoeken met gepocheerde peer en platte kaas. Een heerlijk begin van de dag!
De Conference-peer is ook de perfecte snelle snack: even wassen en ze is klaar om op te eten. Je hoeft de peer niet eens te schillen. Wil je graag een snack waar je onderweg van kan smullen? Maak deze milkshake met peer en karnemelk, giet in een fles en hopla! Een lekkere snack waar je in de auto of op de trein van kan genieten.
In een slaatje of als deel van het hoofdgerecht
Een slaatje met peer? Jazeker! Peren geven een lekkere, zoete toets aan je winterse salade. En peren kennen ook hun plaats bij of in het avondmaal. Het bewijs? Dit aperitiefhapje met blauwe kaas en gebakken peer of deze gevulde aubergine met wortel, peer en pompoen
Als zoete afsluiter
Peren schitteren natuurlijk ook in een dessert. Sluit je dag goed af met deze frangipanetaart met peren. Of wat dacht je van deze speculaastaart met pruimen en peren? Een dessert met peren, dat is genieten!
Dit wist je nog niet over de Conference-peer
Rijkelijke rijping
De Conference-peer is veelzijdig. Eet ze aan het begin van de rijping als ze nog knapperig fris zijn. Of wacht tot het einde, tot wanneer het vruchtvlees smelt op je tong en de smaak zoet en sappig is.
Culinaire tips & tricks
- Laat peren rijpen in een fruitschaal bij kamertemperatuur. Liever een stevige Conference-peer? Dan bewaar je ze best in de koelkast.
- Kinderen houden van de zachte, zoete smaak van de Conference. En de peer heeft zo goed als geen klokhuis. Waardoor het ook voor de allerkleinsten een makkelijke hap is.
- Een rijpe peer herken je aan de ‘nek’. Als je de peer vastpakt bij het steeltje en de ‘nek’ is strak en de schil glad, dan is de peer goed, hard en stevig. Als het steeltje en de schil een beetje meegeven, dan is de peer een stuk rijper en zachter.